maanantai 28. lokakuuta 2013

Uskomushoitoja vai tiedeuskovaisuutta?

“Olemme tunteneet vain negatiivisen hyvinvoinnin tiloja. Negatiivisen siinä mielessä, että pidämme itseämme terveinä, jos emme ole sairaita. Tällainen terveys on vain sairauden vastakohta.SIihen ei liity mitään positiivista, ainoastaan sairaus on poissa. Lääketiede määrittelee terveyden tilaksi, jossa emme ole sairaana. Terveydellä on kuitenkin myös positiivinen ulottuvuutensa, se ei ole vain sairauden poissaoloa vaan terveyden läsnäoloa.” - Osho
Tähän lisäisin, että nykyään niin paljon vauhkottujen “uskomushoitojen” merkitys on olla TERVEYDEN TUKENA, eikä välttämättä hoitaa sairauksia, vaikka niitäkin pystytään hoitamaan luontaishoitojen puolella tehokkaasti. Jos lähdetään puhumaan uskomushoitojen kieltämisestä tai rajoittamisesta, voidaan samalla rajoittaa esimerksi tieteeseen uskomista, sillä eiliset tieteelliset “tosiasiat” ovat monesti tänä päivänä vitsejä. Ei kannata vastustaa uskomuksia, jos itse perustaa niille elämänsä ja todellisuutensa. Nimittäin Tiede-uskovaisuudelle.
Avoin mieli tarkoittaa kaikkien vaihtoehtojen avoinna pitämistä, samalla se pitää terveen maalaisjärjen mukana kaikessa elämässä. Jos minulla on vaiva joka kaipaa länsimaisen lääketieteen mukaista hoitoa, niin otan sitä vastaan tyytyväisenä. Jos taas haluan ylläpitää terveyttäni, jotta en ensinkään sairastuisi on vaikka vaihtoehtohoidoilla siinä suuri merkitys ja apu. Ja sivumennen sanoen, kun lääkärini tarjoaa selkävaivoihin särkylääkettä eikä paneudu syytasolle, parantaa osteopaattini syyn ja seurauksen eli kivun.Kummanko siis tahdon valita?
Pyrkikäämme kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jonka luo tämän länsimaisen- ja luontaislääketieteen liitto, jollaista muissa maissa kuten Iso-Britaniassa jo harjoitetaankin. Suomessa on vahvat Kalevalaiset juuret luontoon ja luonnonlääkintään. Kunnioittakaamme juuriamme ja kuunnelkaamme sydämemme ääntä kaikissa valinnoissa, joita elämä eteemme heittää.  Elämä valintoineen ei ole musta-valkoinen joko-tai asetelma, vaan värikäs kuin mummon tilkkutäkki.
Ja jos vaikkapa vain lasketaan kuinka paljon sairauksia ja työstäpoissaoloja esimerkiksi stressi tänä päivänä aiheuttaa, niin voidaan kysyä miten nykyinen virallinen terveydenhuolto on voinut tai voi vastata tähän ongelmaan? Ei mitenkään. Pikku pätkä sairaslomaa ei ole ratkaisu.Sen sijaan esimerkiksi meditaatio ja läsnäolon voiman harjoittaminen, jotka myös luettanee uskomushoitojen laajaan kirjoon, ovat varmasti se edullinen ja pysyvä apu tässäkin kansantautimme torjunnassa.
Vai siitäkö se kenkä juuri puristaakin? Jos emme sairasta kansana ja kansalaisina tarpeeksi, kuinka lääkefirmojen sitten käy..voi voi…! Aikansa eläneet rakenteet murtuvat todellisuuden painon alla tässä ajassa ja hyvä niin. Ulkoapäin auktoriteettien ohjaamasta yksilöstä kasvaa sisältäpäin ohjautuva. Pelon koura ei ohjaa tietoista ihmistä, vaan totuus joka kuuluu omasta sydämestä, sen joka sykkeellä.  Meillä suomessa on vielä olemassa perustuslakiin kirjattu mielpiteen ja uskonnon (uskomusten?) vapaus, haluammeko luopua siitäkin nyt EU.n myötä? En minä ainakaan. Antakaamme kaikkien kukkien kukkia, se on vapautta se. <3<3<3

-- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti