perjantai 7. maaliskuuta 2014

VALVETILASI ON UNTA - JA UNIJOOGAA?



Idän viisas Nisargadatta kertoo meille samannimisessä kirjassaan "Valvetilasi on unta" totuuden paikasta nimeltä "maailma", mutta vain harvat vielä tässä ajassa voivat oivaltaa, saatikka kokea tämän totuuden. Maailmamme tuntuu kovin todelliselta kun olemme sen kudoksessa, kuin hämähäkki kutomassaan verkossa, odottamassa milloin verkko heilahtaa ja saamme saalista, kenties jälleen jotakin mielemme mielestä kovinkin tärkeää ja mehukasta.

Itselleni elämän unenkaltaisuus sen kaikilla "tasoilla" on ollut totta jo pitkään, mutta siitä huolimatta on tämä kuluva vuosi antanut paljon lisäoivalluksia matkasta nimeltä Kotiin Paluu ja tälläkertaa nimenomaan Tiibetiläisen unijoogan siivittämänä. Voisin jopa sanoa, että vaikka olen pitkään sekä käynyt kursseja, harjoittanut henksisyyttä tai itsetuntemusta ja kurssittanut muita, niin tänä vuonna loppiaisen jälkeen alkanut ryhmä on ollut voimallisin koulutukseni ikinä.Tämän voivat myös kurssilaiset varmasti vahvistaa ja matkamme on vielä kesken, sillä vasta tulevalla viikolla siirrymme Kirkkaan Valon uniharjoituksiin.

Unikoulua käydessämme olemme saaneet havaita omakohtaisesti kuinka KAIKKI tasot, joilla uneksimme, niin yöllä kuin päivällä, ovat periaatteessa samanlaista unenkudosta. Ja vaikkemme toki ole kadottaneet todellisuudentajua, niin ajoittain Elämä haastaa ja osoittaa kuinka nämä eri tasot myöskin voivat lomittua ja limittyä toisiinsa eriskummallisillakin tavoilla, oivalluttavilla ja hauskoillakin tavoilla.

Kuitenkin valehtelisin jos väittäisin (laulun sanoin) ettekö tämä alkuvuosi kaikkine univaiheineen olisi ollut myös todella raskas ajoittain, sillä niin voimallisesti olemme sahautuneet ryhmämme kanssa yhteisenergiaan ja olemiseen, että koemme myös toistemme elämän tapahtumia, tunteita ja energoita runsaasti. Lisäksi kaksi unijoogan harjoitusta tähtää oman voiman tai voimattomuuden teemojen esille tuomiseen, sekä pelkojen esille tuomiseen, viimeisin on ns. mustan valon harjoitus, jonka avulla tilataan painajaisia. Hulluako? Ei toki, on todella avartavaa saada tutustua pelkoihinsa, niin päivällä kuin yöllä. En sano, että se olisi mukavaa, mutta hienoa ja avartavaa varmasti! Emmehän voi voittaa vastustajaa, jota emme tunne.

Ryhmä on kokenut myös osittan yhteisiä unia, joista  osa ryhmäläisiä on tietosia ja muistikuvia löytyy, mutta toisaalta osalla muistikuvia yhteisistä kohtaamisista ei vielä ole ollut. Kuitenkin aivan jokainen meistä kokee uniensa ja olemisensa muuttuneen ryhmässä olon aikana ja mahtavia oivalluksia nousee jokaisessa kohtaamisessa ja kokemusten vaihdossa esiin!

Unikoulutuksessa siirryimme lähes heti ensimmäisen kohtaamisen jälkeen unisymboliikasta tietoisten unien tilaamiseen ja tarkoituksena TIibetiläisessä unijoogassa ei olekaan unien psykologisen merkityksen käyttäminen niinkään, kuin siirtyminen unien kentästä eli karman kentästä puhtaaseen kirkkaaseen valoon, josta kaikki unikuvat niin päivä - kuin yöunissa nousevat.  Tämä on todella voimallinen ja syvääluontaava henkisen heräämisen reitti ja olen syvästi kiitollinen Tiibetiläinen unijooga kirjan kirjoittajalle   Tenzin Wangyalille siitä, että hän on tuonut tämän menetelmän myös länsimaisten etsijöiden saataville. Tunnen, että hänen siunauksensa on leijunut myös meidän pienen ryhmämme päällä, ja pari kurssilaista on tavannutkin hänet unen tasolla.

Olen käyttänyt seuraavaa vertauskuvaa elämän uneksi oivalluttamisen reitillä: Kuvitteleppa, että juuri nyt kuolet siihen paikkaasi, jossa olet, saat vaikkapa sydänkohtauksen. Sitten leijailet klassiseen tapaan käytävää pitkin sen päässä olevaa valoa kohden ja kenties tapaat siellä mestarisi, enkelisi tai edesmenneen sukulaisesi ottamassa sinua vastaan. Olet saapunut kuoleman jälkeiseen maailmaan, vaikkapa "Kesämaaksi" kutsuttuun paikkaan astraalitasolle. Minne siis menit kun kuolit? Avaruuteenko singahdit? Ei toki, menit omaan Itseesi, sisäavaruuteesi, ja siellä se Kesämaakin kukoistaa. Kun nyt olet siellä ihanassa värikylläisessä paikassa, alkaa mennyt maaelämäsi identiteettineen tuntua kovin kaukaiselta ja tuo elämänmeno, jossa olet nyt tuntuu paljon todellisemmalta! Mennyt elämäsi Heikkinä tai Virpinä Suomessa tuntuu kuin UNELTA.

Matka jatkuu...Jonkun määräämättömän ajan kuluttua alat tuntea vetoa jälleen toiseen  maailmaan. Alkaa olla astraalisen "kuoleman" aika, aika siirtyä mentaaliseen maailmaan. Kun tuo siirtymä on totta ja olet mentaalimaailmassa, huomaat, että SE tuntuukin paljon todellisemmalta kuin tuo äskeinen astraalimaailma. Mentaalimaailman muodot, värit ja olemisen tila tuntuvat todella todellisilta, ja elämäsi astraalitasolla alkaa tuntua UNELTA. 

Jotkut meistä etenevät edelleen. Tulee mentaalisen "kuoleman" tai siirtymisen aika ja siirryt kausaalitasolle, ja TAAS sama juttu! Tämähän se vasta todelta tuntuukin..jne.. Kunnes tunnet outoa kaipuuta... Tahdot syntyä jälleen elämään Maahan tai jonnekkin muualle aineellisempaan olemassaoloon ja synnyt kenties Pariisiin taitelijaperheeseen tai Nepaliin buddalaiseen ympäristöön ja hetken muistat kenties tuon maailman josta lähdit, kunnes tämä Maanpäällinen maailma ja uusi indenteetti alkaa tuntua taas kovin TODELLISELTA ja uskot todella, että tämä maailmahan se onkin totta ja ne muut ovat unta? 

Samsaran pyörä pyörii ja pieni matkalainen maan pyörii sen rattaissa aina vaan, kunnes syntyy oivallus. Tuollaisen oivalluksen voi antaa monikin asia, vaikkapa Ihmeiden oppikurssin opiskeleminen, meditaatio, luontoyhteys tai vaikkapa juuri unijoogan harjoittaminen. Vähitellen alat havaita, että valvetilasikin on todella aivan samanlaista unen kudosta kuin ne kaikki muut tasot, joilla liikut. Ja kaikki nuo maailmat, tasot ja harjoituksen kentät sijaitsevat... dadaaa... Sinussa! 
Puhdas Lootus maa ja Tara

Et koe koskaan mitään  muuta kuin Itsesi. Itsessäsi liikut, sillä sinä Olet Tietoisuuden laaja avaruus. Olet se hengen tyyni ja aava meri, jonka pinnalla vaahtona sielullisten kokemusten koko kirjo ja persoonallisuutesi aspektit ja lataukset, jotka pitävät ehkä vielä vankina, uskomassa epätoteen nimeltä ego ja erillisyys. Henkiset harjoitukset, jotka pyrkivä silottamaan pinta - aallokkoa tai kiillottamaan "minäkuvaasi" ovat  vain pienen pieni askel kohden todellista löytöretkeä sisäisyyteesi. "Henkinen kehityksen pyörä"  pyörii monesti maailmassa, joka itsessään on harhaa. Mikään ei tosiasiassa maailmassa koskaan muutu, vaan kiertää kehää. Sinä kuitenkin voit muuttua ja muutut, matkaamalla omaan sisimpääsi. Älkäämme siis niinkään pyrkikö muuttamaan  maailmaa ensin, vaan löytämään Itsemme sillä maailmasi on sisäisyytesi ulkoinen heijastus. Ja tietoisuus unen eri tasoilla (myös valvetilassasi) johtaa tietoisuuteen "kuolemassa" jolloin samsaran pyöräsi pysähtyy.

Mestari sanoo: " Rigpan (kirkkaan mielen) tilassa ei ole mitään työstettävää. Se on tyyni, avara,ääretön ja rauhallinen.." Eli jos löytyy vielä halua työstää itseään tai etsiä totuutta muualta kuin sisältään, niin voidaan todeta ettemme ole vielä tuossa Rigpan avarassa tilassa ja matka jatkuu.

Hyvää matkaa Jokaiselle Sinulle  kohden oivalluksia Kirkkaasta Valosta, ytimestäsi, joka todella olet! Vaikka yllä olevassa esimerkissä pyysin sinua kuvittelemaan kuolemasi, ole huoleti, et voi koskaan kuolla. Ethän ole henkesi tasolla koskaan syntynytkään :) 

PS. Karmasta liikkuu mitä uskomattomampia uskomuksia ja käsityksiä. On hoitajia; jotka kertovat voivansa vapauttaa sinut huonosta karmastasi tai on kanssakulkijoita; jotka uskovat olevansa vapaita karmastaan, mutta edelleen he näkevät unia kaikilla tasoillaan..joten? Korostettakoon vielä: jos olemme vapaita karmasta, emme näe enää unia. emme usko kuolemaan pätkän vertaa ja tiedämme olevamme henki,emmekä keho. Eli jos siis näin on laita elämässämme todella,  voimme onnitella itseämme, mutta muussa tapauksessa...Harjoitukseset jatkukoon oikealla tavalla,sisäisyyteen kaivautuen, ei maailmasta  maailman opetuksia etsien :)

Marjut Moisala
(Seuraava unijoogaryhmä Oulussa starttaa elokuussa)
lukuvinkit: Tenzin Wangyal Rinpoche: Tiibetiläinen unijooga, 
Osho: Esoteerinen Psykologia,Ihmeiden oppikurssi ja Ramana Maharshin teokset.
Tenzin Wangyal tulee opetusvierailulle Suomeen toukokuussa, lisätietoja sivulta: http://www.ligmincha.fi/fi/
Tämä artikkeli myös Kuudesaisti.netissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti