tiistai 15. syyskuuta 2015

Toisenlainen näkemys nykymenoon pienyrittäjän näkövinkkelistä

Suomessa kuohuu ja poreilee. Moni kansalainen hämmentää hallitusleikkaus-soppaa ja Mamu-keitosta. Apinamielemme mielipiteet sinkoilevat puolelta toiselle, eikä kukaan pysähdy kuuntelemaan ketään. On tärkeä vain saada oma äänensä kuuluville: Minun elämä, minun maa,minun edut. Kyllä. Tämä on ymmärrettävää ja inhimillistä. Kuitenkin kun on kyse henkisen kasvun "kannattajista" ja moraaliltaan korkeista ihmisistä, jolla on laaja näkemys, (kuten olen ollut havaitsevinani monen kommentoijan aiemmasta tuotannosta) niin ei voi muuta kuin ihmeellä, mihin unohtuikaan ne hienot arvot: Suvaitsevasuus, yhteishenki, auttaminen ja universaali rakkaus?  
Henkisissä piiressä toitoteaan paljon näitä hienoja arvoja, mutta ovatko ne todella arkea, kun elämä ryhtyy oikein testaamaan tai vaikkapa vain vähänkin testaisi?

Joissakin piireissä odotetaan yhteyttä toisesta dimensiosta tai toiselta planeetalta, ollaan kosmisia kansalaisia, teoariassa? Miten ne toisten tähtikuntien väki olisi erilaista laadultaan kuin pakolaiset tai joku meikäläinen ihminen?  En puolusta hallitusleikkauksia tai pienipalkkaisten kyykytämistä, enkä ole valmis täyttämään pientä Suomen maata ulkomaisilla osaajilla, mutta en myöskään voi väittää etteikö kaikki olisi juuri kuten pitääkin - siis laajemmin katsottuna. Karma ohjaa elämänmenoa edelleen! Jokainen maassa asuva tai maahan muuttava on ollut elämänsä monissa seikailuissa aivan kaikissa rooleissa ja näyttää olevan edelleen. Elämä ei ole musta-valkoista ja maiden rajatkin ovat hyvin liikkuvaiset. Kun Suomalaiset tulivat valtaamaan tämän maan Lapin ihmisiltä, niin oliko se väärin? Kun  valkoiset vaelsivat intiaanien  maille, niin oliko se oikein? Eikö se olekaan sama asia kuin se, mitä nyt tapahtuu? Kyllä vaan se on. 

Tiibetiläisiä arvostetaan paljon pakolaisina ja heidän kohtaloaan säälitään...He ansaitsivat uuden kodin Intiassa ja Intia heille sellaisen antoi. Syyrialaiset taasko eivät ansitse mitään? Luulenpa että JOKAINEN ihminen ansaitsee sen parhaan ja vapauden kärsimyksestä, mutta jokainen ykslö, kansakunta ja aikakausi myös saa korjata sen mitä se on aikoinaan kylvänyt. Niin se karma vaan toimii, vaikka et uskosikaan siihen :) Näin ollen... 

Olemmeko me todella HENKISINÄ ihmisisinä heitä, jotka tuomitsemme ja käymme egomme kanssa hyökkäykseen ja puolustukseen. Uskommeko niukkuuteen vai siihen, että kaikille riittää? Maapallon luonnonvarat vetelevät viimeistään, ihmisiä kuolee nälkään ja sotavoimille syydetään rahaa pilvin pimein. Sellainen on nyt tämä meidän "Kultainen aika". Jos Sinulla ei riitä myötätuntoa ihmiselle siksi, että on on pukeutunut nahkatakkiin ja käyttää älypuhelinta ja lukee itsensä pakolaiseksi, niin olloon niin. Mutta ei kannata myöskään hehkuttaa mahtavaa henkisyyttä, tai Kultaisen Ajan asettumista tälle pallolle.
.
Tämä kirjotukseni ei siis puolusta mitään tai arvostele mitään. Ainoastaan kerron mitä nykymeno on herättänyt olemukseni uumenista esiin, varsinkin kun seuraan somessa vellovaa eipäs- juupas-keskustelua. Laajemmin ajatellen, olemme jokainen omalla paikallamme eikä sattumaa ole. 

Olen pienituloinen yrittäjä, jolla ei ole mitään sairausturvaa taikka lomarahojen roisketta, mutta en valita, paitsi ehkä vähän.... Sillä olen itse valinnut osani. Olen kasvattanut kolme lasta, melko pitkälti yksinhuoltajana enkä ole koskaan saanut asumistukia tai muita Kelan korvauksia, joita pakolaiset nyt saavat.  Olen myös "köyhyydestäni"  huolimatta kouluttanut Tiibetiläisen kummilapseni kätilöksi, tai siis maksanut hänen koulutuksensa. Samoin olen kustantanut toisen lapsen koulutusta Intiaan. Kaikki on niin suhteellista. Me köyhätkin täällä Suomessa kuulumme kuitenkin minimaalisen pieneen prosentuaaliseen vähemmmistöön, eli maapallon Rikkaisiin!  Ystäväni Nadeem Intiassa tienasi kauppiaana 40 euroa kuussa. Vaikka elinkustannukset siellä ovat pienemmät, niin ei sielläkään pelkästään pyhällä hengellä eletä. Suhteellista siis kaikki tyyni.

Kaipaankin asiallista keskustelua ja vastakkainasettelusta luopumista nykyiseen Suomalaiseen menoon. Asiat varmasti voidaan selvittää PAREMMIN ilman turhaa inttämistä. Ja en voi olla vetämättä tähän vielä vähän Ihmeiden oppikurssin ajatusmallia: Kaikki asiat ovat olemassa omaa parastasi varten. Ja kaikki on olemassa vain anteeksiantamistasi varten. Mitä näet "ulkona" on sisäisyytesi heijastusta, olipa kyse pääministeristä tai pakolaisesta.... Ja ennen kakkea: Kaikki minkä näyttää olevan olemassa, on olemassa vain suuressa Yhdessä mielessä. Ja kaikki on aina hyvin. Aamen.

1 kommentti: