maanantai 25. helmikuuta 2019

Hiljaisuuden päivä Koljun majalla 07.04.19

Koljun maja kesäasussaan.


Kun mielen myllerrys taukoaa ja uskallamme ja osaamme asettua hetkeen, alamme kuulla hiljaisuuden puhetta sydämestämme.

Joskus hiljaisuus voi olla myös vaikea asia koettavaksi, mutta kun mielen pintatason vastustus on läpäisty, on mahtavaa laskeutua hiljaisuuden syliin ja antautua sille mikä On läsnä, tässä ja nyt. 

Tarjoan Hiljaisuuden päivä-kurssin su 07.04.Haukiputaalla Koljun majalla aamusta iltapäivään.  Luvassa on ohjattua hiljaisuutta ja meditatiivista menoa.
Kurssilaiset saavat tarkemman aikataulun sekä ajo-ohjeet  ilmoittautumisen jälkeen. 

Alustava ohjelmarunko:

Älylaitteet kerätään talteen.
Voimakas hengitysmeditaatio ja valorentoutus; laskeutuminen hiljaisuuteen.
Meditaatio, jonka ohjaan alkuun, mutta joka jatkuu hiljaisena meditaationa.
Ruokatauko läsnäolon tilassa.
Ulkoilua; puuhengitystä ym. 
Omaa hiljaista aikaa joogata, levätä tai jatkaa ulkoilua.
Meditaatio, jonka ohjaan alkuun.
Kuka asuu sisälläsi?
Lopetus ja kurssin purkua, jos siihen on tarvetta.

Kurssille tarvitset mukaan alustan, viltin ja pienen tyynyn, sekä mukavat vaatteet ja eväät ruokailuun. Kurssipäivän hinta on 60 e.Teetä ja pientä purtavaa on tarjolla.

Kurssin aikana mahdollisuus tarttua ohjaajaa hiasta kiinni ja jutella toisessa tilassa, jos tuntuu, että siihen on tarvetta.

On todennäköistä, että jos hiljaisuus ei ole sinulle ennestään tuttua, voi mielesi vastustaa sitä kovastikin. Tällaiset tilanteet osoittavat vain läpimenoa kohden, eli tuolloin tulee tietoisesti katsoa mitä sisimmässä tapahtuu, hyväksyä ja rakastaa.

Joillakin hiljaisuuden päivillä on lupa kirjoittaa tai lukea. Meidän päivämme ei sisällä sellaista, vaan on tarkoituksena mennä käsitteellisen rationaalisen mielen ja kielen tuolle puolen, ei-kaksinaisuuteen. 

Minä ohjaajana joudun puhumaan hieman, joissain kohdissa, mutta pyrin minimoimaan sanallisen viestinnän mahdollisimman vähiin. Käytän kuitenkin mahdollisesti rumpua, sadekeppiä tai/ja Tiibetiläistä kulhoa ajoittain apuna meditaatioissa.

Koljussa on tilaa noin 10 kurssilaisen viettää mukava päivä yhdessä, itseään kuunnellen. Tuvassa on melko raskaita pöytiä, joita emme käy siirtämään. Jokainen löytää kyllä oman soppensa majasta ja uskon, että meille tulee hieno päivä!

Kurssilaiset voivat jättää minun puhelinumeron kotijoukoille siltä varalta, että jotakin todella tärkeää asiaa ilmenee, muutoin emme ole tekemisissä siis puhelimen tai tabletin kanssa edes tauoilla.

Ilmoittaudu Hiljaisuuden päivään Marjutille: marjut.moisala@gmail.com







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti