sunnuntai 13. elokuuta 2023

Lontoo, Stonehenge ja Glastonburyn aarteet 02.-07.08.2023 OSA 1

Ja matka jatkuu..Pyhyyden siivittämänä. Viimeaikaisissa blogiteksteissä olen kertonut mm. Skotlannin pyhistä paikoista ja Mayan vesirituaalista sekä Valaistumisen esteistä ja mainitsin, että Elokuu tuo minulle ja nuorisolle reissun Lontooseen ja samalla Britannian pyhille paikoille eli Stonehengeen ja Glastonbyryyn. Arvelin ja toivoin, että matka olisi voimakas myös chakra-aktivointien osalta, onhan mm. Glastonburyn alue ja varsinkin Chalice well ja sen lähde entistä kuningas Arthurin Avalonia ja Äitimaan sydänkeskus. Tässä tekstin eka osassa kerron ensin pohjaa Pyhät paikat – asialle, varsinkin näiden paikkojen osalta. Peilaan ja lainaan James Tyberonin (Earth Keepers sivuoston ylläpitäjän) ja kirjailija Alys Westin kokemuksia ja näkemyksiä näistä paikoista ja niiden Lay-linjoista. Myös esim DaVinci koodin aakkoset - kirja antaa lisäinfoa, jos Sinua kiinnostaa! Seuraavassa teksissä lainatut osat lainausmerkeissä, omia kommentteja suluissa. Miksi tämä alue on niin pyhä ja sellaisena tunnettu tuhansia vuosia? Tiivistelmänä James Tyberonin mukaan: ”Glastonbury on ollut druidien pyhä vihkimisen keskus vuodesta 5000 eKr. megaliittisista ajoista lähtien ja kautta historian.Se oli Kalojen aikakauden syntypaikka, Kristuksen ja Magdaleenan malli, jumalallisen maskuliinisuuden ja jumalallisen feminiinisyyden liitto, joka jatkui jumalatarpaikkana ja Avalonin, Camelotin ja kuningas Arthurin mystisenä maana. ”
Glastonbury Tor kukkula (kirjailija Alys Westin mukaan) ”Torni on jäännös keskiaikaisesta Pyhän Mikaelin kirkosta, joka seisoi Torin huipulla vuoteen 1539 asti, jolloin se purettiin osana luostarien purkamista. Toriin liittyy kansanperinteitä ja myyttejä. Sen uskottiin olevan portti Annwniin, keijujen valtakuntaan, jota hallitsi Gwyn Ap Nudd, keijujen kuningas.Gwyn Ap Nudd ratsasti Wild Huntin kanssa jokaisessa Samhainissa (Halloween), mikä oli kuoleman ja huonon onnen ennuste kaikille sen nähneille. On olemassa jatkuva myytti Torin onttoudesta, ja tutkimukset ovat löytäneet sen sisältä luolaverkoston. Sen, minkä uskotaan olevan sisällä, vaihtelee tarinoiden mukaan, mukaan lukien lohikäärmeet ja keijuhovi.Torin sivuille kerrotaan olevan myös kaiverrettu labyrintti, joka kiertyy seitsemän kertaa ennen kuin se saapuu huipulle.” (Huom. Tämän spiraalin aistin itse meditaatiossa Torin huipulla.) Toriin liittyy monia uskomuksia, jotka liittyvät maaenergiaan ja leylinjoihin. St Michael ley -linja kulkee Torin läpi ja monet uskovat, että se on erityisen voimakas ja keskittynyt Glastonburyyn. (Myös tämän aistin voimakkaasti.) Glastonnbury Abbey luostarin rauniot (Seuraavat tekstin osat Jamesin Earth-Keeper ryhmästä ja sivulta. He ovat järjestäneet useita matkoja mm. Britannian pyhille paikoille)
”Glastonbury Abbey oli aikoinaan englantilaisten katedraalien jalokivikruunu.Arkkitehtuuriltaan upea ja kristittyjen pyhiinvaellusmatkojen keskus. Glastonbury Abbeylla oli näkyvä ja pyhä asema kristillisessä maailmassa.Vielä nykyäänkin pyhänä alueena kunnioitetut Abbey Ruins ovat Euroopan ensimmäisen kristillisen kirkon paikka, ja niiden sanotaan olevan Joosefin Armithean, Neitsyt Marian, Pyhän Patrickin ja kuningas Arthurin hautauspaikka.Legendat väittävät, että sekä Graalin malja, että Liiton kaari pidettiin Abbeyn alueella.”(Eli Avalon) ”Vahvin paikka Abbeyn alueella on pyhitetty Lady Chapel. Se löytyy aivan museon uloskäynnin ulkopuolelta, raunioiden pääosassa. Se on katedraalin maanalaisessa osassa. Se on ehjä kolmelta sivulta, ja sen päällä on matala kivikatto.Symmetrinen kivialttari sijaitsee pienen kappelin keskellä. Lady Chapel sijaitsee tarkassa Michael- ja Mary Leylinesin risteyksessä, mikä oli selvästi "kristillisin" telluurienergian käyttö Glastonburyn uskonnollisessa mekassa.Lady Chapelin raskas kivialttari sijoitettiin Michael & Mary pyörteen täsmälleen keskelle.Sellaisenaan se säteilee erittäin kirkasta, telluurista energiaa. ” (Eli kyse on Lay-linjoista, jotka ydistävät Maaäidin chakat toisiinsa, kuten meillä ihmisillä on chakrat, näin on myös Äitimaalla.)
Kuningas Arthur & Joseph ja PYHÄ GRAAL ”Glastonbury Abbey yhdistää vahvasti kristinuskon ja Camelotin myytit ja legendat.Yleisesti uskotaan, että Pyhän Graalin uudelleenlöytäminen, jonka Armithean Josephin sanotaan piilottaneen Glastonburyyn, oli kuningas Arthurin ja 12 pyöreän pöydän ritarin pyhän graalin etsintöjen päätarkoitus. Vuonna 1191 luostarin munkit ilmoittivat löytäneensä kuningas Arthurin ja Guineveren pyhitetyn haudan vain muutaman metrin päässä Abbey Cathedralin Lady Chapelista etelään.Hallitsevan kuningas Edwardin ja useiden nykyisten historioitsijoiden sanottiin todenneen tämän ja vierailleet seremoniaalisesti, mikä lisäsi legendan uskottavuutta huomattavasti.Kuningas Arthurin jäännökset siirrettiin myöhemmin ja katosivat pahamaineisen Henrik VII:n uskonpuhdistuksen aikana. Tässä osassa Englannissa on kiistaton tunne Camelotista ja kuningas Arthurin energiasta, ja tälle tutkimusmatkailijalle mikään paikka ei huokuu tätä konkreettisemmin kuin Glastonbury Abbey ja Tor.” James jatkaa:
”Glastonbury-matriisi huokuu "kerroksista" taajuuksien monimutkaisuutta, joka on äärimmäisen erilainen, aivan toisin kuin mikään muu "pyhä paikka", jolla olen käynyt.Olen alkanut kuvailla sen tunnetta "vetoketjuksi", eräänlaiseksi tilan dimensioitukseksi kutistumiseksi keskittyneeksi sulautumiseksi moniulotteisen samankeskisyyden sisällä.” (Myös itse koin tämän paikan hyvin voimallisena, vaikka olen käynyt hyvin monilla Maaäidin chakrapaikoilla Egyptissä, Maltalla, Perussa jne...) Äitimaan sydänkeskus (Lady chappel JA koko tämä alue varsinkin Avalonin lähde.) ”Pyhiinvaeltajan tulee pyytää lupaa päästä sisään ja tunnustaa elävä energia rukouksen, uhrin tai siunauksen kautta.Huolimatta siitä, että paikalla on nyt melko historiallinen museotunnelma, yllättävä määrä kävijöitä tunnistaa tämän pienen huoneen pyhyyden ja astuu sisään kunnioittavasti.Monet polvistuvat alttarille meditatiivisessa rukouksessa.” (Näin myös meidän matkallamme.) ”Kappeli ja alttari ovat edelleen täysin ehjät, ja ne ovat yksi harvoista suljetuista pyörrepaikoista, joissa olen käynyt.Tämän sivuston hienovarainen energialuonne eroaa muista Glastonburyn ulkoilmapyörteistä.Se on pehmeämpi, lempeämpi aukko, jonka ympärille rakennettu kristillinen kappeli ja sen ajattomassa telluurisuihkulähteessä eläneet ja kuolleet pyhät ovat saaneet vaikutteita. Kappelissa voi välittömästi ja voimakkaasti aistia enkelin naisellisen läsnäolon.Tämä suljettu alue ja sen pyörre huokuu syvää tyyneyttä, sekä ilon että surun luonnetta, kuten Pyhän Marian sydän.Hänen läsnäolonsa, jumalattaren, jumalallisen feminiinisyyden, tunsin niin upeasti tässä kappelissa.” (Myös minä aistin voimakkaasti feminiinisen energian ja Äiti Marian siunauksen sekä lahjan..Vaaleanpunaisen ruusun sydämeeni.) James: ”En voi tarpeeksi kuvailla Abbeyn alueella vallitsevaa tyyneyttä.Se on enemmän kuin tyyneyttä, se on moniulotteinen rauhan portaali, joka avaa sydämet.Sitä säteilee kosmisen, sydänenergian virta, joka säteilee yllä olevan portin kautta. Äiti Marian, Joosef Armithealaisen ja Pyhän Patrickin kerrotaan haudatun lähelle Lady Chapel -paikkaa.Kappelin seinien sisällä näkyy edelleen kivi, jossa on sekä Marian, että Joosefin nimi. Abbeyn mittasuhteet liittyvät vapaamuurarien periaatteellisiin numeroihin, Henrietta Bernsteinin mukaan hänen upeassa kirjassaan "Ark of the Covenant-Holy Graal".Nämä numerot symboloivat henkisen energian eri puolia, ja niitä käytettiin myös atlantislaisessa Stonehengen rakentamisessa.”
KUKA oli Alkuperäinen kirkon perustaja - Joseph Armithealainen? ”Joseph Armithealainen ei ollut vieras Glastonburylle. Hänen saapumisensa otettiin erittäin tervetulleeksi.Druidien kunnioittama Armithea sai suuren maa-alueen, jota kutsuttiin 12 Hindiksi.Täällä Armithea ja hänen maanpaossa olevat kristityt rakensivat ensimmäisen kristillisen kirkon Euroopassa.Se kukoisti vuosisatoja, ja hallitsijat, paavit ja lopulta Pyhä Patrick vierailivat siellä säännöllisesti vuonna 450 jKr.Pyhä Patrick ylisti Glastonburyta "Englannin pyhimmäksi maaksi", ja sen sanottiin haudatun Joosefin Armithealaisen ja Pyhän Marian hautapaikkojen viereen.” (Isoäiti Annan kirjoista voit lukea, että Joseph Armithealainen oli Jeshuan eno ja hänen suuren kauppalaivastonsa avulla koko Jeshuan perhekunta saattoi matkustaa eri maihin.Näistä matkoista kerrotaan useissa kirjoissa, myös minun uusimmassa kirjassani MYSTINEN RUUSU.) (Joseph ja hänen mukanaan mm Jeshua puolisonsa Maria Magdalenan kanssa vieraili Druidien luona tapaamisissa, oppimassa ja opettamassa. Kun ylösnousemusnäytelmä ja valokoodien siemennys ihmiskunnan DNA.n oli demonstroitu, tuli Joseph suvun naisten kanssa jälleeen Britanian pyhille paikoille, kuten tässäkin kerrotaan ja toi (kenties??) pyhän Graalin tullessaan. TAI ei tuonut :) Mutta olipa miten tahansa, mikään esine tai sen poissaolo tuskin ainakaan estää Glastonbyryn alueen voimallisen energian virtaa ja sen kokemista. Paikka on upea!)
James: ”Glastonbury oli pitkään ollut druidipappien keskus, ja Armithea oli taitava mestari... tunnustettu ja arvostettu vertaisten keskuudessa.Sanotaan, että hänellä oli kyky ilmentyä, ja hän inkarnoitui myöhemmin viisaaksi Merliniksi.” (Tätä vaihtoehtoa en tiennyt tai ollut kuullut ennen, kuin itse menin paikalle, mutta Stonehengelle mennessä sain voimakkaan yhteyden MERLIN ENERGIAAN ja Stonehengellä myös tapasin hänet ja saimme lataukset chakroihimme. Tästä lisää omassa osuudessani alkukuvausten jälkeen.)
ARTHUR LEGENDA/KRISTUSTIETOISUUS YHTÄLÄISYYS ”Etsijä voi löytää monia symbolisia yhtäläisyyksiä Kristus-tarinaan ja raamatullisia vertauksia hienovaraisista "kanavoitetuista" Arthurin säkeistä.Pyöreän pöydän kaksitoista ritaria heijastavat kahtatoista Kristuksen opetuslasta, kahtatoista Israelin heimoa ja kahtatoista horoskooppimerkkiä.Pyhän Graalin etsiminen edustaa miehen säälimätöntä pyrkimystä saavuttaa "saavutamaton" täydellisyys. Voidaan muistaa, että Arthurin tarinoissa, kun kuningas Arthur ja Guinevere olivat sopusoinnussa, Englanti ja Camelot menestyivät.Kun he kasvoivat harmoniasta, maa joutui sekaisin.Tämä on metaforinen paraboli.Arthur, Guinevere ja Camelot edustavat maanläheisen "ihmisen" kolminaisuutta.Heidän tarinansa edustaa kehon, mielen ja hengen harmoniaa / tasapainottamista.Kuningas Arthur edustaa mieltä;Guinevere ruumis ja 'Camelot' henki.Kun keho ja mieli ovat sopusoinnussa, henki seuraa samalla tavalla.Kun ero tapahtuu, liiton henki on epätasapainossa. ”
Chalice Wellin puutarha ja Avalonin pyhä lähde (Koin itse, että tämä oli vieläkin voimakkaampi äitimaan Sydän kuin Abbey, vaikka kumpikin olivat voimallisia. Täällä virtaa PYHÄ vesi, jolla on voimaa parantaa. Paranemistapauksia ylläpitäjät ovat raportoineetkin. Puutarha on myös aivan viehättävä! Upea paikka meditaatioon.) Luonnonlähteet ja ympäröivät puutarhat omistaa ja hallinnoi Chalice Well Trust. ”Kahden kukkulan, Tor- ja Chalice-kukkulan, välissä Glastonburyssa, Somersetissa, on muinainen lähde, joka virtaa maasta laaksossa. Tämä on maljakaivo, jota joskus kutsutaan myös verikaivoksi, jonka vedet virtaavat jatkuvasti 25 000 gallonaa päivässä (13 650 litraa) ja vakiolämpötilassa 52 astetta Farenheit (11 astetta). Nykyään Welliä ympäröivät kauniit puutarhat Summerlandsissa, missä Tennyson kirjoitti: "Avalonin saarilaakso, jossa ei sada rakeita, sadetta tai lunta." Vesiennäkijät ja - asiantuntijat ovat raportoineet, että lähteellä on "ensisijainen" alkuperä, joka tulee syvältä maan sisältä. Sig Lonegren on käynyt läpi monia paikkoja ympäri maailmaa ja sanoo: "Vesi ei tule ylhäältä. Se tulee alhaalta, joten se ei ole riippuvainen sateesta ja alkaa olemassaolonsa syvällä äitimme, Maan, sisällä.” Tämä on lainaus Chalice Well Trust nettisivuilta: https://www.chalicewell.org.uk/our-history/a-brief-history-of-chalice-well/ Kylpemisluola ja valkoinen lähde (Valkoinen lähde ja maanalainen tila, jossa on kylpemiseen tarkoitettuja pyhiä altaita sijaitsee lähellä Chalice Welliä ja on avoinna satunnaisesti, ei siis joka päivä. Siellä voi kylpeä pyhässä parantavassa vedessä kynttilöiden palaessa. Mahtava tunnelma! Valokuvaaminen tässä tilassa on kielletty kylpijöiden rauhan turvaamiseksi. Valkoisen lähteen vettä voi siis juoda, kuten myös puutarhan leijonalähteen vettä, mutta ns punaisen lähteen vettä ei suositella juotavaksi, mutta siinä voi toki kylpeä.)
Stonehenge (Kiviympyrä noin 2 h ajomatkan päässä Glastonburystä. Merlin energian keskus. Druidien pyhä paikka. Argeologit ovat määrittäneet rakennusajan n 5000 ekr. Nykyään ei tiedetä miten kivet on paikalle kuljetettu ja pystyyn nostettu. Mysteeri on siis samanlainen kuin Egyptin pyramidien rakentaminen tai Perun temppeleiden valmistus. Ennen sitä osattiin rakentaa :) Stonehenge on asetettu kevätpaivänseisauksen mukasesti, kuten monet muutkin pyhät paikat ja temppelit maapallolla. Paikalta on löydetty myös haudattujen ihmisten jäänteitä ja tiloja kiviympyrän alta.) Seuraavassa osassa 2 kerron meidän kolmen (minun ja nuorteni) reissusta näille paikoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti