torstai 19. huhtikuuta 2018

Matkalla tutuissa maisemissa, kun kutsui mua Kuusamo.



Henkisellä tiellä on sanonta "Et voi astua samaan virtaan kahdesti." Käsitän sen tarkoittavan, että vaikka mielemme kertoo meille jonkun paikan, ihmisen tai asian olevan tuttu ja läpikotaisin koettu, niin se ei ole totta.

Joka hetki on uusi hetki. Ja siten kulkiessamme ne "samatkin" paikat ja polut, olemme aina siellä ensi kertaa. Aika ja paikka ovat todellakin hyvin suhteellisia asioita ja minätarinan perustus tietenkin.

Me emme todellisuudessa kuitenkaan ole tarinamme. Mitä sitten olemme?

Tämänhetkinen tietoisuus vastaisi: "Olemme henki, joka läpäisee kaiken olemassaolevan, emmekä toisaalta mitään." Mutta mennäänpä kuitenkin kokemukseen.
Horisontti vinossa!

Olimme viime viikonloppuna puolisoni nuoruuden kotikonnuilla Kuusamossa. Ilma oli kuin morsian, eikä morsiankaan ollut kuin perseestä :) Sorry! Kuusamo on tuttu paikka mieleni mielestä, mutta tällä kertaa koin sen eri tavalla ja uutena.

Toki teimme myös erilaisia valintoja ajanvieton suhteen, eli lensimme helikopterilla Rukan yllä ja annoimme sisäisen lapsenkin johtaa enemmän. Pysähtelimme automatkoilla eri paikoissa kuin yleensä, eli sorry Koillisportti, ohi mentiin!
Itä-Rukalla

Samalla aistin kuinka erilaiset energiat samallakin alueella voi olla, kun menee eri puolelle tunturia. Länsi- Ruka ja Itä-Ruka ovat kuin eri tuntureita, idän voittaessa rauhallisuudellaan ainakin minut puolelleen.
Jalavan kaupalla mennyttä aistimassa

Kuten olen aiemminkin sanonut, matkaillessamme kaukana tai lähellä, kuljemme itsessämme, sillä minne muualle voisimme mennä? Olemme aina "täällä", aina Itsessä, olimmepa missä ajassa tai paikassa tahansa, sillä se henki joka Olet, ei ole ajallinen ja paikallinen. vaan ikuinen läsnäolo.

Kuitenkin matkat ovat hauskoja kokemuksia, sillä niiden kautta saatamme löytää uutta Itsestämme, tietoisuudestamme ja näin se tietoisuus/tiedostamisen avaruus meissä laajenee.

Kuvat kertokoon lopun! Hyvää viikonloppua ja löytöretkiä elämääsi!

torstai 5. huhtikuuta 2018

Aavesaarella Varjakassa - Valotyöläisen elämää


Turhahan se on mennä merta edemmäs kalaan myöskään turistina, vaan juurikin merelle Oulun lähistölle, näin oululaisena. Näin tuumittiin pitkänä perjantaina kullan kanssa kun auton nokka suunnattiin kohti Varjakan pienvenesatamaa. Olin nähnyt artikkelin Varjakasta, kun Egenland-ohjelman toimittajat kävivät siellä kesäaikaan kapulalossilla tutustumassa saaren uinuvaan ilmapiiriin. 

Jo vuosia sitten kuulin tuttavaltani kuinka hän oli kokenut Varjakan saaren hieman ahdistavana ja täynnä menneisyyden asukkaita, edelleen...Hän lähetti tuolloin valokuvan talosta, jonka ikkunasta katsoo muutama erikoinen hahmo. Ymmärsin, että nämä hahmot olivat entisiä asukkaita, jotka syystä tai toisesta olivat jääneet edelleen saaren asukkaiksi ja katsoivat todellakin kuvaajaa, eli olivat näin ollen eetteritasolla tai  alemmalla astraalitasolla, eli kuten meidän mediaalisten ihmisten piireissä sanotaan; Välitilassa.

Välitila on kuoleman ja elämän välinen vyöhyke, ei kenenkään maa, jolle jotkut tästä maailmasta poistuvat jäävät kulkemaan. Heitä on yllättävän paljon. Itse olen antanut luvan enkelikunnalle ja oppaille ohjata minut matkoillanikin paikkoihin, jotka kaipaavat puhdistamista eli vainajahenkien vapauttamista valon maailmoihin. Tätä lajia on sitten piisannut! :) Eikä Varjakka ollut poikkeus. Aikoinaan, kun sain kuvan talosta henkineen, en sinne lähtenyt, mutta nyt tuli sitten sen retken aika. Aika kulkea saarella, jossa aika on pysähtynyt noin 1920 -luvulle.

Osa taloista on hämmästyttävän hyvässä kunnossa. Konttorirankennusta on korjattu ihan vastakin. Talojen arkkitehtuuri on nykyajan taloihin verrattuna aivan omaa luokkaansa, käsityön  mestariteoksia vieri vieressä, sillä taloja on useita. Istuinkin ensin konttorin terassilla meditaatiossa ja koin, että kauttani autettiin useita vainajahenkiä valon maailmoihin, mm. äiti ja hänen pieni tyttärensä lähtivät, samoin useampi mies, mutta oli myös eräskin "pehtoori", joka ei kokenut tarvetta lähteä, vaan hän tuntui viihtyvän alueella edelleen. Tämä on hyvin yleistä. Kaikki henget eivät toki halua lähteä "kotoaan" ja olen kuullut, että he kokevat ajankulun aivan eri tavalla kuin me maakalaiset.

Nuotiota pidimme hetken ja kuljimme erään melko ränsistyneen talon luokse, joka tuntui vetävän puoleensa erityisesti. Se luona koin erityisen paljon puhdistettavaa, mutta  varsinkin eräs mies halusi lähteä valoon. Hän vaikutti olleen talossa ja sen aluella myöhempinä aikoina kuin tuolloin kun sahatoiminta oli vilkkaimmillaan.Myöhemmin kun katsoin tuota vanhaa kuvaa, näin että se oli sama talo, joka minua veti puoleensa.

Egenladin artikkelista luimmekin, että alueella oli ollut kesämökkiläisiä myös myöhemmin ja vankileiri sekä vilkkaitten poikien kasvatuslaitos aivan lähellä. Olipa venekin kaatunut kuljettaessaan naisia työhön ja useita naisia oli hukkunut. 

Kokonaisutena tunnelma oli ehkä kuitekin se erikoisin asia. Aavekylä ilman asukkaita. Monessa talossa oli terassi kuin siltä olisi juuri lähdetty. Nukke katsomassa ikkunasta ja kiikku heilumassa tuulessa. (Keinu oli peräisin taideprojektista lähihistoriasta). Paljon mahdollisuuksia tämä paikka tarjoaisi myös kulttuurin ja matkailun näkökulmasta ja toivonkin, että vanhat rakennukset kunnostetaan loistoonsa ja niille keksitään joku mukava käyttötarkoitus, joka palvelee isompaakin ihmisryhmää kuin vain mökkiläisiä, joita saari todennäköisesti jatkossa tulee näkemään poluillaan. Ainakin useita mökkitontteja kuulin sinne kaavoitetun.

Ehkä kesällä uudelleen tuolle  uneliaalle saarelle lossin avulla. Lapset mukaan lossia käyttämään! :) Pitänee kuitenkin muistaa kunnollinen varustus, sillä kesällä paikka on kuulema vaarallisempien olentojen kuin henkien kansoittama. Punkkeja alueella kuulema riittää enempi kuin omiksi tarpeiksi.
Talvisaikaan punkeista ei ollut haittaa ja mikäpä siinä oli nauttia jääkävelystä auringon paistaessa täydeltä terältä. Hienoa kokea elämää maassa ja kun se on ohi, niin please! Älä jää välitilaan hortoilemaan, vaan jatka matkaa, sillä valosta olemme me tulleet, ja valoon pitää meidän palaaman. Kun aika on.



PS. Turistin vinkkinä vielä Hailuodon jäätie ja Marjaniemi talvella. Mahtavia paikkoja nekin! (ja Tornitalossakin kummittelee vanha majakanvartijan haamu edelleen, sillä hän ei halua luopua virkapaikastaan, ei ainakaan aivan vielä;)